DR. RUTH LISSENS

Dr. Ruth Lissens studeerde geneeskunde aan de KULAK (Kortrijk) en vervolgens aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) waar ze in 2002 met grote onderscheiding afstudeerde als arts. Ze vervolledigde haar opleiding met een specialisatie in de huidziekten (dermatologie) in het Universitair Ziekenhuis te Leuven, op de dienst van Prof. Dr. H. Degreef. Ze studeerde af als dermatoloog in juli 2006. Nadien verbleef ze gedurende een jaar in de Verenigde Staten. Sinds 1 augustus 2007 was ze als geassocieerd dermatoloog werkzaam in de praktijk van Dr. Marleen Anseeuw te Sint-Truiden. Vanaf 15 november 2010 startte Dr. Lissens als zelfstandig dermatoloog een eigen praktijk te Keerbergen. Daarnaast blijft ze ook werkzaam als consulent  op de dienst Dermatologie in het UZ te Leuven voor de dermatologische chirurgie en lasertherapie.

 

DR. SARIEN MERTENS

 portret sarien

 

Sinds september 2016 is Dr. Sarien Mertens werkzaam in onze praktijk. Dr. Mertens studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL). In 2012 behaalde zij met grote onderscheiding haar diploma als arts. Nadien specialiseerde zij zich in dermatologie in het Universitair Ziekenhuis Leuven, onder leiding van Professor M. Garmyn. Een half jaar van de opleiding werkte zij in de praktijk van Dr. H. Boonen te Geel en het Heilig Hartziekenhuis te Mol. Tevens liep zij een half jaar stage op de dienst interne geneeskunde, oa op de raadpleging allergie. In juni 2016 behaalde Dr. Mertens het diploma van Master na Master in de dermatologie en venerologie. Ze heeft een specifieke interesse in de behandeling van atopisch- en contactallergisch eczeem en was tot 2019 werkzaam in het UZ Leuven als consulent op de raadpleging atopisch eczeem.

 

DR. KATRIEN GIELEN

portret katrien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds januari 2017 versterkt ook Dr. Katrien Gielen onze praktijk. Dr.Gielen studeerde geneeskunde aan de KU Leuven en behaalde in 2001 haar diploma als arts. Ze specialiseerde in de dermatologie in het UZ Leuven, onder leiding van prof. Dr. Hugo Degreef, en studeerde af als dermatoloog in 2005. Daarop startte zij haar loopbaan als staflid van de dienst dermatologie te Heerlen (Nl.). Begin 2017 verhuisde ze met haar gezin naar Keerbergen. Naast haar werk in onze praktijk, werkt zij ook als consulent  op de dienst Dermatologie in het UZ te Leuven, meer bepaald voor de dermatologische chirurgie.

 

 

DE PRAKTIJK

In onze praktijk kan je terecht voor courante dermatologische problematiek zoals: acne, wratten, eczeem, psoriasis, nazicht van verdachte huid- of pigmentvlekjes en jaarlijkse controle, haarverlies, spataders, (been)wonden,... Ook elke andere of zeldzamere huid-, nagel-, haar-, ader-, of geslachtziekte vraagt om een consultatie bij de dermatoloog. Allergietesten en lichttherapie (PUVA/UVB) zijn eveneens mogelijk. Kleine heelkundige ingrepen worden uitgevoerd voor verwijderen van goed- of kwaadaardige huidletsels.